088 495 20 50

Fundingcontrol Subsidienieuws

Het laatste nieuws uit Fundingcontrol

Dagelijks het laatste nieuws op het gebied van subsidie, fiscale stimuleringsregelingen en fondsen (Europees, nationaal, regionaal).

13-07-2012 - 16:13:13
Agentschap NL laat weten dat, naar verwachting eind juli 2012, de SBIR oproep Uitdagingen door variabele gassamenstelling gepubliceerd zal worden. 

Om aan de vraag naar gas te voldoen wordt op termijn meer en meer gas ingevoed. Ook wordt groengas op de Nederlandse gasnetten ingevoed. Hierdoor zal het aangeboden gas, zowel het hoog-calorisch als het laag-calorisch, in de toekomst steeds meer wisselen van samenstelling. Ondernemers worden uitgenodigd om voorstellen in te dienen voor haalbaarheidsonderzoeken naar innovatieve en technologische oplossingen om het gas van de toekomst op efficiënte en veilige wijze te kunnen gebruiken.

Het Small Business Innovation Research Programma (SBIR) is een op innovatie gericht programma voor kleine en middelgrote bedrijven. Via het SBIR programma ontwikkelen midden- en kleinbedrijven (mkb) in opdracht van de overheid innovaties die bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Tegelijkertijd krijgen de bedrijven een kans om nieuwe en innovatieve producten, processen en diensten te ontwikkelen. SBIR projecten worden aanbesteed via een tender, waarbij onderscheid wordt gemaakt in drie fasen, haalbaarheid (1), onderzoek en ontwikkeling (2) en het marktrijp maken van een product, proces of dienst (3). De overheid geeft opdracht voor fase 1 en 2.

In een haalbaarheidsstudie onderzoekt een ondernemer de haalbaarheid van een onderzoeks- en ontwikkelingstraject. In deze fase wordt de technische, economische en organisatorische haalbaarheid van het project onderzocht. Het onderzoek is bedoeld om onzekerheden weg te nemen, alvorens een onderzoek- en ontwikkelingstraject te starten. Een haalbaarheidsonderzoek duurt maximaal 6 maanden.

In fase 2 gaat het om het daadwerkelijke onderzoek en ontwikkeling tot een eerste prototype dat nog niet voor commerciële doeleinden kan worden aangewend. Het onderzoeks- en ontwikkeltraject duurt maximaal 2 jaar.
Terug naar het nieuwsoverzicht

Gratis proefperiode

Fundingcontrol 7 dagen kosteloos en vrijblijvend proberen? Na aanmelding heeft u binnen enkele ogenblikken toegang tot Fundingcontrol.

Direct aanmelden

Afspraak

In korte tijd op de hoogte van wat de subsidie database Fundingcontrol voor u kan betekenen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via 088 495 20 50 of via ons online contactformulier.

Afspraak maken
Geoptimaliseerd door Isatis Online Results