088 495 20 50

Fundingcontrol Subsidienieuws

Het laatste nieuws uit Fundingcontrol

Dagelijks het laatste nieuws op het gebied van subsidie, fiscale stimuleringsregelingen en fondsen (Europees, nationaal, regionaal).

21-04-2017 - 15:41:16
Vanaf 15 mei 2017 kunnen ondernemers uit Zuid-Nederland weer subsidie aanvragen voor projecten gericht op het sneller op de markt brengen van producten, processen en diensten. In vergelijking met de openstelling in het voorjaar van 2015 is het maximale subsidiebedrag voor individuele projecten verhoogd van € 200.000 naar € 250.000. Het minimale subsidiebedrag voor R&D samenwerkingsprojecten is € 350.000; het maximum voor R&D samenwerkingsprojecten is ongewijzigd € 750.000 gebleven .

De tender sluit op 23 juni 2017. Er is een budget van € 8.250.000 beschikbaar. Stimulus Programmamanagement laat weten dat de lat hoog ligt.  Niet alleen de kwaliteit van de projecten zelf telt, maar ook wat er daarna gebeurt: is er een daadwerkelijk marktperspectief en hoe is de businesscase opgebouwd?

 

Het Europees Innovatieprogramma Zuid-Nederland (OP ZUID) is een gezamenlijk subsidieprogramma van de provincies Limburg, Noord-Brabant en Zeeland voor activiteiten die medegefinancierd worden uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Binnen dit programma zijn verschillende prioriteiten vastgesteld. De Regionale Innovatie Strategie voor Slimme Specialisatie (RIS3), waarin de doelstellingen van Europa zijn vertaald naar regionale maatschappelijke uitdagingen, ligt aan de basis van het OPZuid. Voor het speerpunt innovatiebevordering focust het OPZuid zich op crossovers tussen internationale topclusters onderling (high tech systems, chemie, agrofood) en met nationale topclusters met internationale potentie (life sciences & health, biobased, logistiek en maintenance). Voor het speerpunt koolstofarme energie ligt de nadruk op slimme uitrol. 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Gratis proefperiode

Fundingcontrol 7 dagen kosteloos en vrijblijvend proberen? Na aanmelding heeft u binnen enkele ogenblikken toegang tot Fundingcontrol.

Direct aanmelden

Afspraak

In korte tijd op de hoogte van wat de subsidie database Fundingcontrol voor u kan betekenen? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op via 088 495 20 50 of via ons online contactformulier.

Afspraak maken
Geoptimaliseerd door Isatis Online Results